Nyheter

Stort tack till alla anställda för er insats under rådande Coronapandemi

2020-09-28

Under rådande Coronapandemi har anställda från Keller-företag runt om i världen visat prov på uthållighet, noggrannhet och ansvarskänsla och följt myndigheternas rekommendationer för att hindra smittspridningen. Se filmen där ledningen i Keller Group tackar alla anställa för en mycket stark insats. 

Se filmen här

Keller fortsätter att expandera, nu behöver vi anställa IT support

2020-09-09

Eftersom Keller Grundläggning fortsätter att expandera har vi sett ett behov att anställa IT support på heltid och tillsättning omgående. Ta chansen att få ett riktigt roligt arbete med placering i vårt huvudkontor i Lindome, strax utanför Göteborg. Ansökningstiden är kort på denna tjänst så vänta inte.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!


 Läs annonsen här

Utökat arbete med Västlänken. Keller anställer i Göteborg!

2020-06-03

Keller Grundläggning är fortsatt starka på Västlänken och arbetar för fullt ute på olika platser i Göteborgsområdet för att djupstabilisera marken. Vi arbetar för närvarande vid Liseberg, Almedal, Korsvägen, Haga, Kvarnberget och Centralen. Vi har därmed startat rekryteringsprocesser för att anställa fler medarbetare till våra fantastiska team! 

Rekryteringsprocesserna för dessa tjänster är nu avslutade och tillsatta. Söktrycket har varit stort och vi är glada att så många har visat intresse för att arbeta hos oss. Våra nya kollegor kommer att stärka upp våra team inför kommande utmaningar så att vi kan fortsätta leverera resultat med högsta kvalitet. Vi hälsar våra duktiga nya kollegor välkomna till Keller! 

Med anledning av Covid-19

2020-03-15

Keller är ett globalt företag med många anställda och vi är medvetna om att vi måste ta vårt ansvar i samhället för att säkerställa välbefinnandet hos våra medarbetare, kunder, samarbetspartners och övriga i samhället. Det är av högsta prioritet för oss att vidta de åtgärder som är nödvändiga för att förhindra spridningen, vilket går hand i hand med våra värdeord ”Work safe, go home safe”.

Tillsammans kommer vi att minska spridningen och se till att hålla våra samhällen och våra arbetsplatser säkra.

Besök vår monter på LARV mässan i Luleå!

2020-01-22

LARV är teknologkårens arbetsmarknadsvecka och den 22 januari 2020 är Keller Grundläggning är på plats för att svara på studenternas frågor om vårt företag, våra projekt och våra tekniker. 

God fortsättning på det nya året!

2020-01-10

Vi hälsar all personal välkomna tillbaka efter en välbehövlig storhelgsledighet och ser fram emot nya spännande projekt, personalfester, konferenser, utbildningssatsningar och mycket mycket mer som väntas under det nya året 2020! 

Vi stöttar Cancerfondens Rosa bandet-kampanj

2019-10-25

Visste du att 60 000 personer varje år i Sverige blir diagnostiserade med cancer, och den vanligaste cancertypen är bröstcancer. Under hela oktober månad har Keller globalt stöttat Rosa bandet-kampanjen genom att skänka pengar till forskning och genom att sprida kunskap. 

Keller Grundläggning i Sverige är inget undantag. Vill du också vara med och bidra? Följ länken för att få mer information. https://www.cancerfonden.se/rosabandet 

Keller vinner pris för arbetet med Follo Line

2019-10-14

Kellers arbete med det prestigefulla Follo Line projektet i Norge har vunnit pris i kategorin "Rail" i amerikanska Engineering News-Record Global Best Projects Competition. 

Den årliga tävlingen hedrar konstruktions- och designkompetens från det senaste året runt om i världen och organiseras av ENR, en prestigefylld amerikansk byggtidning, och bedöms av en oberoende panel av branschfolk. Representanter från Kellers team tog emot priset vid en ceremoni i New York den 2 oktober.kellergroupfollo

Follo Line är för närvarande det största infrastrukturprojektet i Norge. Ansluter huvudstaden Oslo med förortsstaden Ski och inkluderar en 20 km lång tvillingrörstunnel; Nordens längsta järnvägstunnel. Ett komplicerat projekt som visade Keller samarbetskapacitet och expertis som bäst. Follo Line fick bevittna tre olika affärsenheter (och nästan 70 anställda) arbeta tillsammans för att implementera många marktekniker, inklusive markstabilisering genom jet- injektering, KC -pelare, ankare, mikropålar och injektering fungera.

"Vi utvecklade ett nytt sätt att installera förspända trådankare," säger Dominik Gächter, filialchef, Norge. ”I stället för att borra ner till 100 m in i berggrunden, installerades de i 15 m långa jet-pelare. Såvitt jag vet så har detta aldrig gjorts i Norge. De har presterat bra och det har minskat stora borrkostnader. ”

Kellers arbete började i maj 2016 och i juli 2019 avslutades den sista jet-pelare på plats (bilden ovan). Dominik sa: "Kellers arbete med Follo Line-projektet avslutades efter en intensiv tre-veckorsperiod sommaren 2019, under vilken Keller genomförde mer än 10 000 m jet-injektering i både dag- och nattskiftproduktion.

"Jag vill tacka hela teamet på plats för deras engagemang för att göra detta projekt till en framgång för Keller. Jag vill också tacka projektgruppen från Bane NOR för det utmärkta samarbetet och förtroendet för Keller under de senaste tre åren. Förhoppningsvis kan vi stödja Bane NOR i andra projekt i Norge med våra olika geotekniska lösningar i framtiden. " "Bane NOR, det norska statligt ägda företaget som ansvarar för den nationella järnvägsinfrastrukturen, är glada att gratulera Keller med detta pris", säger Anne Marie Dyrøy, projektledare för byggområdet nära Oslos centralstation.

”Follo Line Projetet är ett unikt, storskaligt projekt med utmanande konstruktion under utmanande markförhållanden. Med ett gott samarbete mellan Keller och Bane NOR och andra berörda företag har deras del av arbetet genomförts till vår stora tillfredsställelse."

För mer information, följ länken: https://www.banenor.no/Prosjekter/prosjekter/follobanen/oslo-s/innhold/2019/keller-far-pris-for-geoteknisk-arbeid-ved-oslo-s/

Vi expanderar! Nu finns Keller Geoteknikk i Norge. Besök deras hemsida www.keller-geoteknikk.no

2019-09-24

Svenska Keller Grundläggning har länge varit aktiva i Norge men nu har äntligen Norge fått sitt egna Keller bolag, Keller Geoteknikk. Huvudkontoret finns i Oslo och du hittar all information på www.keller-geoteknikk.no.

Keller Geoteknikk består av ett samansvetsat team med hög geoteknisk kompetens och de resurser som behövs för att lösa de mest avancerade grundläggninguppdragen. 

Keller Grundläggning deltar i The XVII European Conference on Soil Mechanics and Geotechnical Engineering på Island 1 - 6 September 2019

2019-09-04


I år är det isländska The Icelandic Geotechnical Society som står värdar för The XVII European Conference on Soil Mechanics and Geotechnical Engineering. Årets tema är "Geotechnical Engineering, foundation of the future". Ett spännande tema som för samman människor med kunskap och erfarenhet, introducerar innovativ ny teknik och ny forskning. 

Keller Grundläggning tillsammans med representanter från Keller Group har rest till Reykjavik för att delta på mässan. Keller är framkant inom det geotekniska fältet och bidrar med inte mindre än 9 presentationer på mässans många workshops och i vår monter kan besökare se filmer från det fantastiska arbete som görs ute på Kellers siter.

ECSMGE mässan pågår mellan 1 - 6 september 2019 på Island, Reykjavik. 

Semesterstängt v.29 och v.30

2019-07-12

Keller Grundläggning har semesterstängt under v. 29 och v. 30 och vi som arbetar här har begränsad tillgång till mail och telefon. 

Vi önskar er alla en fin semester! 

På plats i centrala Göteborg för en hållbar stadsutveckling

2018-12-21

Vi är stolta över att ha fått förtroendet att lägga grunden för delar av Västlänken. Just nu är vi på plats vid Korsvägen för att testa markförhållandena inför det stora grundläggningsarbetet som beräknas starta under våren 2019. Vi tummar inte på kvaliteten och för oss är det viktigt att bygga hållbart för Göteborgs stadsutveckling.

Läs artikeln om hur vi lägger grunden för en ny stadsdel i Stockholm

2018-11-12

"Det går bra för Keller Grundläggning." Så inleds artikeln i senaste numret av BYGG & FASTIGHET.
Keller Grundläggning har på kort tid mer än fördubblat sin omsättning och bl.a. fått det prestigefulla uppdraget att lägga grunden för den nya stadsdelen Årstafältet i Stockholm. Nyförvärvet av Sivenmark Maskintjänst ger Keller Grundläggning det bredaste tjänsteutbudet på marknaden. 

Läs hela artikeln här

Första spadtaget på Årstafältet

2018-05-31

Keller Grundläggning har fått äran att utföra grundläggningen för den första etappen av den nya stadsdelen Årstafältet.

Läs mer »

Masstabilisering i Göteborg

2018-03-08

Då var det dags igen för ett masstabiliseringsprojekt, denna gång på Sveriges framsida, Göteborg.

Läs mer »

KC-projekt på Valsjö gård i Nynäshamn

2018-01-31

Keller Grundläggning har startat upp ett KC-projekt på Valsjö gård i Nynäshamn.

Läs mer »

Stålkärnepålning åt PNC Norge A/S

2018-01-30

Keller Grundläggning utför ståkärnepålning för flera broar på den nya sträckningen för E18 mellan Rugtvedt - Dørdal.

Läs mer »

Keller Grundläggning utför markförstärkning för E18 i Norge

2018-01-09

Keller utför markförstärkning för den nya delen av motorvägen E18 mellan Rugtvedt och Dørdal.

Läs mer »

Ny utrustning för injektering

2017-12-11

Keller har investerat i en injekteringsplattform av modellen Colcrete CMP1110.

Läs mer »

Jetinjektering vid FSE 501, Förbifart Hjulsta Södra i Barkarby.

2017-10-31

Keller utför tätning under spont med vårt skandinaviska jetinjekteringsteam!

Läs mer »

Ny rigg för Stålpålar och Stålkärnepålar

2017-10-18

Keller Grundläggning har nu fått en ny rigg för att borra stålpålar och stålkärnepålar.

Läs mer »

Markförstärkning i Rotebro med kalkcementpelare

2017-09-19

Keller Grundläggning har startat upp kalkcementpelarprojektet i Rotebro. Keller har anlitats av Habau för att utföra både design och markförstärkning på en 700 meter lång avfartsramp.

 

Läs mer »

Ny provrigg

2017-08-17

Keller har köpt in en ny provrigg som kan testa både FKPS (förborrad Kalkpelarsondering) med CPT och FOPS (förinstallerad omvänd pelarsondering).

Läs mer »

Keller Grundläggning blir ISO-certifierat

2017-07-06

Där satt den!

Den 6 juli 2017 fick Keller Grundläggning sin certifiering i enlighet med standarden ISO 9001:2015.

Läs mer »

KFS Finland stärker sin position med nytt förvärv

2017-06-27

Keller Grundläggnings dotterbolag i Finland, KFS, har förvärvat Sotkamon Porapaalu Oy som är specialister inom borrad pålning.

Läs mer »

Borrade stålpålar ny metod för Keller i Sverige

2017-04-12

Keller har sedan en tid tillbaka börjat borra stålpålar. Senaste projektet är ett stort projekt där upp till fem riggar har använts samtidigt.

 

Läs mer »

Keller blir mer enat!

2017-02-22

I och med lanseringen av den nya loggan så kommer också flera av Kellers bolag uppdatera sina logos så att man tydligt ser att vi jobbar tillsammans.

Titta in vår nya video!

Keller2

 

Kalkcementpelare

KC-pelare kan användas i lösare jordar där det finns tillgång till vatten i jorden. Pelaren skapas direkt i jorden, härdar och skapar så en förstärkning av marken.

Jetinjektering - Soilcrete®

Vid jordförstärkning med jetinjektering eroderar en jetstråle bort jord och ersätter den sämre jorden med en cementslurry.

Masstabilisering

Masstabilisering fungerar bra i mycket lösa jordar med mycket vatten såsom torv, gyttja och muddermassor. Ett bindemedel blandas med hela jordvolymen och ökar därmed skjuvstyrkan.

Instrumentering- och monitorering

Keller utför ett brett spektra av instrumentering och monitoreringstjänster med fokus på användbar och korrekt mätdata som presenteras på ett för kunden tydligt sätt – något Keller är världsledande inom!

Cementpelare

Cementpelare / WET-mixing

Cementpelare är en grundförstärkningsmetod där en cementsuspension (bindemedel + vatten) blandas med befintlig jord och skapar en pelare.

Stenpelare

Vid förstärkning med stenpelare packas omkringliggande jord med en djuppenetrerande vibrator och det är även vanligt att tillföra stenmaterial om jorden kan kompakteras mycket. 

Slitsmur / Diaphragm Wall

Slitsmur är en gjuten mur under mark. Dessa konstruktioner ger en styv och tät konstruktion som ger en liten påverkan på omgivningen vid tillverkning relativt spont. Konstruktionen kan direkt användas som vägg utan att extra gjutning behövs.

Borrade stålpålar & Stålkärnepålar

Borrade pålar är en säker och bra metod som ger liten omgivningspåverkan. Vid stora laster kan rören förstärkas med en stålkärna som höjer kapaciteten både i tryck och drag.

Vibrationsfri grundläggning

Keller utför flera metoder inom vibrationsfri grundläggning som framförallt lämpar sig i miljöer som ställer stora krav på låg omgivningspåverkan.

Hamnprojekt

Keller utför flera metoder som är applicerbara vid utföranden av stora som små hamnprojekt. Metoderna kan användas separat eller i kombination för mer komplicerade konstruktioner.

Spont

Spont används som stödkonstruktion vid utgrävningar för exempelvis parkeringshus, källare, fundament. Detta genom att konstruera väggar och skapa hinder för grundvattenflödet samt rasskydd för utgrävningar. Sponten håller kvar jorden genom att de är stålplåtar med låsande kanter som appliceras med både vibrations- och vibrationsfria installationsriggar.